Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Целебни изречения за трудни ситуации (II част)

В текст включих идеи за целебни изречения, които могат да ни подпомогнат в хармонизирането на различни разболяващи ни мисли, чувства и преживявания. В основата на изброяването е целебната система Цветята на Бах – затова всяко състояние е свързано и с определено цвете (есенция) от тази уникална, нежна и балансираща човека система. Разпознайте онези трудности, които в момента са актуални за вас. И си направете букет от целебни слова, които да ви помогнат да си възвърнете лекотата и радостта.

20. Притеснителен и свенлив, несигурен и плашлив съм в ежедневни, особено нови за мене ситуации. Мимулус.

Опознавам и уважавам своята деликатност; постепенно разбирам, че и малките стъпки, когато са направени с радост, ми помагат да измина значими житейски разстояния.

21. Периодично губя връзка с мира и радостта, потъвам в мрачни настроения - тогава имам непреодолима нужда да се изолирам от света. Синап.

Откривам и прилагам своето умение да се радвам безпричинно от сърце, да нося мира и светлината навсякъде със себе си и да ги споделям със света.

22. Имам болезнено чувство за отговорност, насилвам се да спазвам задълженията си при всякакви обстоятелства и на всяка цена. Дъб.

Уча се да уважавам своите граници на издръжливост и да следвам желанията си. Стремя се да си върна лекотата и радостта от играта на живота.

23. Чувствам се изчерпан и уморен, нямам желание и сили за каквото и да е. Маслина.

Всеки ден се грижа за благоденствието, своето и на другите, като не се преуморявам. Подхранвам своята непрестанна връзка с Източника.

24. Склонен съм да се чувствам виновен и да се извинявам и когато не е нужно. Често се упреквам, че не съм направил достатъчно и че не заслужавам милост. Бор.

Аз съм дете на светлината. Съществуването ми е доказателство, че заслужавам. Да обичам себе си е дар за света.

25. Тревожа се силно за други хора – много повече, отколкото за себе си, склонен съм да се идентифицирам с тях. Болезнено силно съпреживявам чуждите емоции. Червен кестен.

Вместо да се тревожа за хората, които обичам, се уча да вярвам все повече в тях. Стремя се да следвам своя собствен път и осъзнавам, че съм отговорен най-вече за себе си.

26. В определени ситуации изпитвам парализиращ, панически страх, губя контрол. Скална роза.

Във всяка ситуация допускам и помощ свише. Укротявам и прилагам градивно силата си, като не притискам ненужно себе си.

27. Принципен, строг и взискателен съм към себе си, трудно ми е да се променям и да постигам удовлетворение. Скална вода.

Уча се да бъда гъвкав и да си доставям удоволствие; откривам силата и богатството на лекотата, разнообразието и промяната.

28. Трудно решавам какво искам, дълго се колебая и често после съжалявам за избора си. Хрущялка.

Всеки мой избор ме води в нужна за мен посока. Уча се да разпознавам какво наистина искам и да се доверявам на решенията си.

29. В спомените ми има трудни и мъчителни преживявания, към които предпочитам да не се връщам, защото са твърде болезнени за мен. Гарвански лук.

Готов съм да осветя и да изцеля болезнените си спомени, за за възстановя целостта си и да (си) простя.

30. Преживявам болезнено труден период, чувствам се „на дъното“. Сладък (ядлив) кестен.

Знам, че никога не съм сам и че помощта винаги е на една ръка разстояние. Допускам да бъда спасен.

31. Силно загрижен съм за другите, склонен съм да ги притискам „за тяхно добро“; трудно се успокоявам и отпускам. Върбинка.

Добруването е резултат на личен избор; търпеливо приемам своите и чуждите решения и ограничения.

32. Трудно отстъпвам; имам силен и властен характер, който затруднява общуването ми с другите. Лоза.

Откривам силата в това да не (се) насилвам; водя и следвам другите с благост и уважение.

33. Знам какво искам, но съм подвластен на натиска на авторитетни за мен хора. Орех.

Аз съм капитан на своя житейски кораб. Обменям идеи с другите, но сам избирам и предначертавам своя житейски маршрут. Стремя се да не си изневерявам.

34. Справящ се и самостоятелен съм, но съм склонен да се изолирам и понякога се чувствам самотен. Трудно ми е да поискам помощ. Хотония.

Аз се нуждая от другите и те се нуждаят от мен. Запълвам липсите, като се свързвам с доверие със света.

35. Не мога да спра да мисля за проблемите си и това ме напряга и уморява, пречи на съня ми. Бял конски кестен.

Мислите са ми подвластни, а не аз на тях. Избирам да прекъсна порочния кръг на ненужните тревоги и мисли и се фокусирам върху същественото тук и сега.

36. Сред многобройните си интереси и умения се затруднявам да разпозная своето призвание. Див овес.

Уча се търпеливо и последователно да създавам и да следвам пътя, който ме води към изразяване и обогатяване на същността ми.

37. Липсва ми радост от живота; примирен, унил и инертен съм. Шипка.

Създаден съм с любов и за любов. Отварям се с доверие за радостта на живота.

38. Чувствам се жертва на хора и обстоятелства; натрупвам огорчение и обида. Върба.

Разбирам, че всяко присъствие в живота ми е резултат и от мой избор. Избирам отговорността пред обвиненията, за да си върна силата да сътворявам съдбата си.

 

Автор Илиана Смилянова

Източник www.tarotbg.com


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.