Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Див овес, Wild oat. Признанието идва с призванието

Идвайки на тази земя, всеки от нас носи със себе си дар, съкровище, което очаква да бъде разкрито, оползотворено, споделено. Понякога сравнително рано достигаме до скъпоценното вътрешно познание къде и в какво е дарбата, силата ни. Но може и да ни отнеме немалко време и усилия това да разчетем вътрешната си карта и да се решим да проходим пътя до вътрешното ни злато, което ни зове от първия до последния ни дъх.

Трудността да открием призванието си нерядко е породена от многообразието от таланти и интереси, които притежаваме. Това многообразие може да ни носи вдъхновение, но може и да ни обърква, да ни пречи да отсеем „зърното от плявата“ и да се фокусираме върху онова занимание-призвание, което идва да ни помогне да осмислим живота си и да се себесбъднем. И да осъзнаем верността на една непопулярна максима – че колкото по-малко, толкова повече.

Сред Цветята на Бах има есенция, направена от цветовете на Дивия овес, която ни идва на помощ, когато ни е време да разпознаем и да последваме себе си и таланта си в изобилието и многообразието от възможности в и около нас:

„За онези, които имат амбицията да постигнат в живота си нещо забележително, които искат да имат много опитности, да могат да опитат всичко, което животът им предоставя. Техният проблем се състои в затруднението им да решат с какво занимание да се захванат. Въпреки че амбицията им е твърде голяма, те не могат да определят каква задача ги привлича, което може да ги доведе до протакане и до неудовлетворение.“ – Едуард Бах

Хармонизирайки тази своя ключова вътрешна честота, ние си припомняме умението да си отказваме излишното, да не бъркаме качеството с количество, да степенуваме по вътрешна важност възможностите и предизвикателствата, да разпознаваме по усет онова, което ни очаква и ни принадлежи. Така съумяваме да отворим очи, да открием „своето нещо“ – невидимо за всички останали, и с желание да му се отдадем изцяло, търпеливо и безрезервно. А то да ни помогне да опознаваме и да развиваме себе си, да даваме и да получаваме ежедневно любов, удовлетворение и признание, към което всички ние, осъзнато или не, се стремим.

Можем да бъдем признати само когато си признаем кои сме и какво искаме – и то не от другите, а от себе си. Само когато опознаем, уважим и проявим различността си и уникалността си, когато спрем да се преструваме и да правим ненужни професионални компромиси.

За да не останем длъжници на себе си, като върнем обратно неизползвани богатствата, които сме донесли с раждането си тук, в този си живот. А съумеем да умножим „талантите“ си и с тях да обогатим и ощастливим и себе си, и света. И да изявим смело и искрено същността си.

Защото няма значение кои сме, ако сме истински.

 

Автор Илиана Смилянова

Източник www.tarotbg.com


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.