Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро-календар април

За уважението и умението да отказваме

IV-imperatorut

Април е месец, в който имаме възможност да обновим отношението си към авторитетите в живота ни, да подхраним уважението към самите себе си и така да заздравим житейските основи, върху които градим живота си ден след ден, стъпка по стъпка.

Осъзнайте и използвайте правото да отстоявате здраво, мирно и решително позициите си. Ако е нужно, направете ревизия, откажете се от всичко онова, което усещате като не-свое. Упражнете на дело умението си да отказвате – когато чуждите желания се разминават не с вашите възможности, а с вашите убеждения и желания. Здравите откази не нараняват, а изцеляват отношенията.

kral-zhezli "Не гените, а убежденията контролират живота ни." Брус Липтън

Открийте кое убеждение усилва и кое отслабва волята ви, кога сте авторитетни (в собствените си и в чуждите очи) и кога сте склонни да станете свръх услужливи, да допуснете излишен натиск.
Припомнете си бащинското присъствие в живота ви. Отдайте вътрешна почит на предците си – онези, без които сегашното ви физическо съществуване би било невъзможно. Приемете уважението към другите като израз на себеуважение.

Проявете правото и силата вие да определяте отношението си, а не то да е реакция – следствие от чужд избор и поведение.

kral-chashi Любовта ни подтиква да подаваме ръка – не на онзи, който заслужава, а на онзи, който има нужда от това.

Разпознайте умението си да плувате в дълбоки води и да следвате повика на сърцето. Потърсете емоционални зависимости, които са плод на вашия личен избор – и изберете от кои от тях искате да се освободите сега. Уважете своята чувствителност, смелостта свободно и зряло да изразявате чувствата си.

Не се страхувайте от загуба на любовта, ако признаете слабите си места. Защото любовта не се заслужава – тя е изконно рождено право на всеки.

kral-mechove "Нищо, освен собствените ми мисли, не може да ме нарани." Курс на чудесата

Отношението ни към другите показва истинското ни, подсъзнателно отношение към самите нас. Потърсете и изцелете раните, които самите вие сте си нанесли. Опростете свои и чужди грешки.

Проявете силата да бъдете милостиви. Потърсете кое е онова, което изисквате от другите – за да разберете към какво подтиквате самите себе си.

kral-pentakli "Ако вярвате, че можете или че не можете нещо... и в двата случая сте прави." Хенри Форд

Поемете отговорността за житейската си позиция, за наследството в отношенията, което оставяте след себе си. Търсете съответствие между думи и дела. Открийте силата да довършвате започнатото и да започвате отново.

Бъдете търпеливи и устойчиви – както на външни влияния, така и за собствените си противоречия и пристрастия, за страха си от промяна и обновяване. Развийте умението да отказвате ненужното – за да можете да бъдете истински благодарни, щедри и полезни.

Таро-архетип – Императорът, четиримата Крале.

Приказка – "Омагьосаният император" (анимация, 2000, САЩ)

Филм – "Обикновени хора" (САЩ, 1980, реж. Робърт Редфорд)

Книга – "Окултното значение на прошката", Сергей Прокофиев


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.