Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар август

За себеопитомяването

tl_files/images/taro/bg/VIII-sila.pngНесвойствено е на силата да противодейства. Курс на чудесата


Месец август идва с горещи страсти и температури и ни съдейства да се погрижим за удоволствията в живота ни, да удовлетворим нуждата ни от внимание и свързаност, нежно и с любов да погледнем себе си и света с добронамерени, непредубедени очи. Време да потърсим ключа към актуалните „врати” в живота ни в способността ни да укротяваме нетърпението и нетърпимостта си, нежно да (се) докосваме и най-вече – да не (се) насилваме.

osmica-zhezli Изберете ден от първата седмица на месеца, за да използвате всяка предоставена ви възможност за синхронично движение, промяна, общуване, обмен.

Направете опит да реабилитирайте представата си за неща, които пренебрегвате, защото ги считате за лековати и лекомислени. Придайте им ново, радостно, лековито звучене. Преосмислете убеждението, че само онова, което е трудно, скъпо, болезнено и уморително неизменно е гаранция за вярна посока и успех. Устремете се леко и радостно напред, към онова, което ви предстои и което също ви очаква.

tl_files/images/taro/bg/osmica-chashi.png Изберете един ден от втората седмица на месеца, за да го прекарате спокойно и пълноценно в собствената си компания.

Потърсете от какво искате да се отдалечите, къде търсите промяна и искате да въведете нов ред. Погрижете се внимателно за всеки детайл, организирайте деня си, все едно слобявате часовник или подреждате пъзел – търсете точното парченце за всяка минута и час. Бъдете търпеливи и готови да получите рано или късно онова, което сте си пожелали и което сте посели – и да му намерите благодарно време и място в общата житейска картина.

tl_files/images/taro/bg/osmica-mechove.png Изберете един ден от третата седмица на месеца, през който да ограничите мислите и действията си в зададен от вас периметър, да успокоите забързания им, хаотичен и понякога тревожен ход.

Открийте и използвайте силата, скрита в несъпротивата, в допускането и приемането на нещата такива, каквито са сега. Фокусирайте се върху онова, което ви центрира, успокоява и укротява –  независимо от противоречивите и провокативни външни обстоятелства.

tl_files/images/taro/bg/osmica-pentakli.png Изберете ден от последната седмица на месеца, за да започнете нещо ново или да възобновите нещо познато и интересно за вас.

Усетете енергията си и осъзнато й дайте посока, поставете си интересна творческа задача. Посветете й се без да припирате, но и без да отлагате. Запретнете ръкави и се отдайте на онова, с което отдавна искате да се захванете.
Направете нужното усилие, за да преодолеете инертността си и да задвижите осъзнат процес на промяна и обновяване.


Таро-архетип – Силата, четирите Осмици.

Приказка – „Приказка за рибаря и златната рибка” (Александър Пушкин), „Добрите стопани” (Асен Разцветников).

Филм – „Шахматистката” (Франция и Германия, 2009).

Книга – „Маверик”, Рикардо Семлер.


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.