Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар декември

За края преди началото

XII-obesenijat

Според някои разбирания човек се ражда два пъти в живота си. Първия път – от майка си и баща си, а втория път трябва да се износи и роди сам, от самия себе си. Всяко раждане на нещо ново е и раздяла с нещо старо. Декември като последен месец от  календарната година подпомага този важен преход, като ни осигурява време и пространство да преодолеем привързаности, страхове и съмнения, да се преосмислим и в най-тъмното време от годината осъзнато да усилим светлината – в себе си и в света.

trojka-zhezli Вчера, днес и утре са лодки в морето на вечното настояще.

Използвайте възможността да направите последни промени-стъпки в рамките на тази година, преди да се отправите на плаване към насрещни нови брегове-възможности. За да облекчите „багажа” си за предстоящото пътуване, оставете зад себе си вътрешни съмнения, противоречия, колебания. Осъзнато потърсете по-висока опорна гледна точка, която ги обединява и надхвърля. Изяснете отношения, затворете доброволно стари „врати” – за да преминете на отсрещния бряг необременени и свободно да потърсите нов път и посока, храна за вътрешен растеж.

trojka-chashi ”Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели.” Евр.13:2

Почетете и празниците, и делниците, и тъгите, и радостите – през този месец и през цялата година. Припомнете си с благодарност и срещите, и разделите – които донасят в живота ни онова, което ни липсва, което съзнателно и подсъзнателно сме пожелали, и отнасят онова, с което ни е време да се разделим.

trojka-mechove ”Всяко общуване е възпитание и самовъзпитание.” С. Н. Лазарев

Отделете време и място за срещи и разговори, които сте отлагали поради невяра, страх, болка, разочарование. Отворете сърцето и ума си за потиснати, неизказани и непроявени чувства и мисли. Допуснете ново решение отвъд рамките на познанията и разбиранията си. Бъдете готови да се променяте непринудено, непровокирани от болки и рани, подтиквани не от външни, а от вътрешни желания и нужди. Не чакайте друг да поеме отговорност за онова, което вие искате да изцелите.

trojka-pentakli Целта изцелява.

На основата на постигнатото и липсващото дотук се подгответе за нови възможности, за ново сътрудничество със себе си и с другите – в името на мирни лични и общи цели, на познание, скрито отвъд индивидуални и обединени усилия и интереси.

Погрижете се за този месец – връзка между края и началото, като за дом на вашите мечти, усилия, стремежи и надежди, място и време на вътрешни (скрити) и споделени съкровища. Като за храм, в който гостоприемно и сърдечно да посрещнете утрешния изгрев.

Таро архетипОбесения, четирите Тройки.

Приказка – „Аз ще те излекувам, каза Мечо”, Янош.

Филм – „Всичко, което изгубихме” (САЩ, 2007); „Смяна на местата” (САЩ, 1983).

Книга – „Кодът на душата”, Джеймс Хилман.


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.