Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Tаро календар февруари

Преодоляване на страховете

II-visshata-zhrica

Февруари носи архетипната енергия на двойката и ни предразполага към партньорство и споделяне, към вглеждане и вслушване в онова, което е отвъд пределите на познатото и личното.

Бъдете готови да забавите обичайното си темпо, да забравите предубежденията и предразсъдъците си, да се вслушвате и да изслушвате, да откривате богатства, скрити отвъд обичайния ви поглед и отношение.

Преодолейте страха си от непознатото и различното. Опознайте собствената си реалност, като използвате принципа на огледалото. Вгледайте се в човека до себе си, в онова, което ви заобикаля и което е най-тясно свързано с вас. Допуснете го. Вслушайте се в посланията, които идват към вас от и през него.

Не бързайте да решавате, да избирате, да говорите, да реагирате – развийте умението си да бъдете търпеливи, внимателни, изслушващи, изчакващи.

dvojka-zhezli Здрава дистанция.

Допуснете конструктивни противоречия и колебания. Отделяйте внимателно нужното от ненужното, истинното от фалшивото.

Бъдете заедно, но спазвайте здрава дистанция. Ценете празното пространство помежду ви, в което всеки може да бъде себе си, да диша и да се движи спокойно.

От кое свое предубеждение съм готов да се откажа, за да открия нова възможност?


dvojka-chashi Приемане.

Бъдете внимателни към онова, с което се срещате, до което се докосвате. Вижте го с очите на сърцето. Бъдете съпричастни, споделяйте чувствата си такива, каквито са. Приемайте онова, което спътникът ви е готов да сподели с вас.

Кого обичам като себе си? Кой ме обича такъв, какъвто съм?


dvojka-mechove Сляпото петно.

Пазете сърцето си от паяжината на мислите и ума си – от водовъртежа на чувствата.

Отделете място и време, за да се вслушате във вътрешния си глас – онзи тих посланик на душата, който никога не крещи, не принуждава, не налага правила и норми, а търпеливо ни учи да (си) бъдем верни, да се доверяваме и да откриваме отговорите, скрити в самите нас, но и във всичко, до което се докосваме с внимание.

Освободете се от предразсъдъци. Не правете ненужни компромиси, но и не бързайте да отричате и да отхвърляте у другия онова, което не можете да видите у себе си и което рационално не разбирате – потърсете в сърцето си ключ към него.

Какво ми е трудно да допусна? Кой страх владее ума ми?


dvojka-pentakli Играта на живота.

Споделяйте действията и бездействията си. Търсете общи интереси и занимания, в които да участвате с желание, радост и лекота.

Променяйте се ежедневно. Усъвършенствайте умението да бъдете различни, да се изненадвате от себе си и един от друг, да се радвате заедно.

Страхувам ли се от обвързване? Какво не искам да пропусна?


Идеи за себеакордиране:

Таро архетип – Висшата жрица, четирите Двойки.

Приказка – „Каквото направи дядо, все е хубаво”.

Филм – „Раздяла” (Иран, 2011), „Най-добрият човек, когото познавам” (България, 1973).

Книга – „Даровете на влъхвите”, О`Хенри; „Азът и неговият двойник”, Олаф Кооб


Автор Илиана Смилянова


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.