Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар януари

Дарове от невидимия свят

I-magut
 

Честита Нова Година! Ако денят се познава по сутринта, то годината се познава по януари.

Затова именно сега е време „да сложим картите на масата” и да решим как искаме да живеем със себе си (и със света) през следващите 12 месеца.

И тъй като „в начало бе Словото”, можем съзнателно да използваме първия месец от годината, за да почувстваме, да обмислим и да облечем в думи – най-напред за себе си, онова, за което сме готови и което ни очаква да го изразим.


aso-zhezli Аз решавам да...

Разчистете „работната си маса”. Фокусирайте се. Потърсете и изберете идея, на която искате да дадете живот. Разпознайте онова вътрешно зрънце, което ви вдъхновява, дарява ви вътрешен огън и не ви оставя на мира, защото чака да го проявите. Вие единствени знаете какво очаквате от себе си, кое е вашето призвание. Разделете се решително с чужди страсти и пристрастия.

Какво аз искам? За какво съм вдъхновен?


aso-chashi Аз обичам да ...

Усетете какво изпитвате към себе си. Правете нещата, които обичате. Не бягайте от удоволствието – но удовлетворявайте собствената си, не чуждата жажда. Успокойте и прочистете онзи неизчерпаем извор, от който чувствата ви извират, преминават през вас и потичат навън, към света наоколо. Полейте идеята си с любов. Изберете кое чувство искате да дарите и бъдете готови да го посрещнете с отворено сърце, когато то се върне обратно при вас. Прочистете се от чужди настроения и емоционални примеси.

Обичам ли се такъв, какъвто съм сега, в този момент? Заслужавам ли безусловно любов?


aso-mechove Аз мисля да....

Разпознайте най-честата посока, в която насочвате мислите и думите си – онова оръжие с две остриета, което може да изцели, но и да нарани и вас, и другите. Използвайте го добронамерено, внимателно, по същество. Търсете смисъла отвъд формата. Концентрирайте се върху своята лична концепция за нещата, потърсете начин след време адекватно да я представите на другите. Освободете се от чужди мисли и убеждения. Мислете и говорете свободно и градивно.

Какво мисля за себе си? За или против съм? Мислите ми мои мисли ли са?


aso-pentakli Аз тръгвам към...

Запретнете ръкави. Потърсете здрава почва за идеите си. Изберете своята роля в полето си на (въз)действие. Погрижете се добре за тялото си – дом на чувствата и мислите ви, на душата ви. Раздвижете се. Направете първи стъпки в желаната от вас посока.

С какво съм дарен? Къде съм аз днес? Къде искам да бъда в края на тази година?


Таро архетип – Магът, четирите Аса.

Приказка – „Котаракът в чизми”.

Филм – „Играта”, „Легенда №17”.

Книга – „Писмата на Душевадеца”, К.С.Луис.


Автор Илиана Смилянова


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.