Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар юли

За пътя и пътуването

tl_files/images/taro/bg/VII-kolesnicata.pngЗа да опознаеш истински някого, тръгни с него на път.


Юли, месец летен и „горещ”, ни провокира да излезем отвъд оградата  на  рутината, на свои навици, симпатии и антипатии, да надскочим свои подозрения, страхове и защити, за да открием нови пространства, възможности и гледни точки, да преживеем интересни, неочаквани и вдъхновяващи срещи – със себе си и своите „спътници”.

tl_files/images/taro/bg/ricar-zhezli.png „Човекът е човек тогава, когато е на път.” Пеньо Пенев

Прескочете защитната ограда на познатото и обичайното и последвайте желанието и страстта си. Разгорете вътрешния си огън, запалете искрата и у другиго. Използвайте нетърпението си, за да превръщате скуката в предизвикателство, да откривате приключенията не само когато сте на път, а скрити именно там, където се намирате сега, в този момент.

tl_files/images/taro/bg/ricar-chashi.png ”Всичко, което човек прави без любов в сърцето си, е нечия програма.” А. Некрасов

Следвайте пътеката, по който ви води сърцето ви. Освободете се от механични, чужди и фалшиви думи, жестове, опиянения. Бъдете чувствителни за истинските (си) потребности и търсете естествен начин да ги удовлетворите. Преминете отвъд редуващите се объркващи ви емоционални приливи и отливи, възходи и падения. Гмурнете се в дълбокото на своя чувствен свят, за да изплувате обновени и оживотворени – научили се да разпознавате и утолявате eжедневно жаждата на душата си.

tl_files/images/taro/bg/ricar-mechove.png ”Никога не ще се разберем, докато не сведем речта си до седем думи.” Х. Джубран

Умението да посрещаме смело предизвикателствата, да минаваме през стената на страха и гнева, да изразяваме и защитаваме ясно и смело своите позиции въпреки трудностите и съпротивите (външни и вътрешни) усилва жизнеността ни, силата и устойчивостта ни при разрешаване на актуални житейски задачи. Влагайте съзнателно и доброволно енергията си „за” вместо „срещу”. Освобождавайте мислите и думите си от излишни и изтощителни противоречия и сблъсъци.

tl_files/images/taro/bg/ricar-pentakli.png Всеки се грижи за важен участък от житейската нива, който е поверен именно на него.

Оценете почивката като важен етап от всяко пътуване, от всеки процес. Намерете вашето естествено съотношение между действие и бездействие. Не прибързвайте, но и не бъдете мудни; приемайте и следвайте естествения вътрешен ритъм на всяко нещо. Умножаваме „талантите” си, като посрещате и споделяте радостно предоставените по пътя възможности и блага – идеи, мисли, чувства, притежания... Тръгвайте, но и с радост се завръщайте – у дома, при себе си и съкровищата ви, които нямат стойност, ако не бъдат ценени и разгръщани.

„Да си човек е като да си странноприемница, към която всяко утро води нови гости... Благодари за всеки посетител, защото всеки минал прага ти е пратеник водач отвъд.” Руми


Таро-архетип – Колесницата, четиримата Рицари.

Приказка – „Палечка”, Ханс Кристиян Андерсен.

Филм – „Зоран, моят племенник идиотът”, Италия – Словения, 2013.

Книга – „География на блаженството”, Ерик Уайнър


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.