Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро-календар юни

За лекарството и точната доза

tl_files/images/taro/bg/VI-vljubenite.pngДнешният ден лекува всички мои дни.


Месец юни бележи средата на годината и ни предоставя ”плодовете” на всеки кръстопът, бил той и символичен. Преполовявайки „годишното си пътуване”, можем да се огледаме и да осмислим направеното дотук. Да осъзнаем силата на свободната си воля и да актуализираме целите и изборите – онези, пред които сме изправени, и онези, които сами създаваме. И да намерим точната доза, която лекува – нас и живота ни.

shestica-zhezli Усилие вместо насилие.

Всеки от нас има своя уникална житейска задача, която не може да бъде поета и изпълнена от друг. Ако бъдем доволни от себе си и от своята позиция, сме полезни и за спътниците, и за задачите по пътя ни.

Стремете се да минавате през ситуациите, като избягвате крайностите и пристрастията. Бъдете справедливи и за силните, и за слабите страни – свои и чужди. Казвайте, показвайте – не наказвайте.

„Губиш неминуемо онова, което отнемаш.” Курс на чудесата

shestica-chashi „...твоята ценност в моите очи може да те изцели...” Курс на чудесата

Усетете кои подаръци ви е трудно да отказвате и кои ви е трудно да си поискате и да приемете. Потърсете любовта като мотивация във взаимоотношенията. Усетете я и като най-добрата защита – от онова, от което, съзнателно или подсъзнателно, се чувствате застрашени. Спонтанно изразявайте чувствата си, преодолявайки страха от себе си, от реални и въображаеми свои пропуски и недостатъци.

„Човек за човека е най-доброто лекарство.”

shestica-mechove Всички сме на една лодка.

Отделете си време и място за уединение, за откриване на вашето място в общия поток. Бъдете готови за промяна на житейския ви курс. Оставете се да бъдете понесени от реката на живота – в нова и неизвестна посока, която ви тегли към себе си. Съдействайте на промените. Потопете се в „реката на забравата” и доброволно опростете всичко онова, което искате и сте готови да посрещнете по нов начин, като нова възможност.

Не искам и не мога да избягам от себе си.


shestica-pentakliЦенността е в цененето.

Открийте и оценете и целебните присъствия, но и липси в живота ви.

Проверете умението си да давате, да получавате, но и да отказвате и да приемате откази.

Потърсете за какво се чувствате виновни – или карате другите да се чувстват така. Подкрепете проявите на стойностен и истинен обмен във взаимоотношенията.

„Добро, направено без любов, не може да се реализира. Грешка, направена с любов, в края на краищата ще се поправи.” Петър Дънов


Таро-архетип – Влюбените, четирите Шестици.

Приказка – „Двата вълка в нас” (индианска притча)

Филм – „Двойникът” (България, 1979), “Адвокат на дявола“ (САЩ, 1997), „Да се влюбиш” (САЩ, 1984).

Книга – „Завръщане към любовта“, Мериан Уилямсън


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.