Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар март

За майката и мащехата у всекиго от нас

III-imperatricata

Март е месец, способен „по женски” да ни изненада, да ни провокира по нов начин да се погрижим за себе си и другите, да нахраним душата и тялото с нужната им, истинска храна, да подкрепим свои и „чужди” очаквания, стремежи и дарования. За да открием силата на майчината любов и грижовност у всекиго от нас, да опознаем възможностите и да приемем предизвикателствата й.

kralica-zhezli ”Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори...” Шекспир

Изберете актриса, която харесвате – както на сцената, така и в живота. Вдъхновете се от нейното излъчване, от нейния ентусиазъм и способност да се превъплъщава и същевременно да бъде себе си, да излъчва радост и желание за живот. Изгрейте смело на своята житейска сцена. Отдайте нужното внимание на онази ваша житейска роля, в която светите със собствена светлина и сте себе си с радост и лекота.

Вдъхнете кураж на близък, който се нуждае от подкрепа и смелост.

kralica-chashi ”Любовта дълготърпи и е милостива...” І Кор.13:4

Коя е най-добрата ви приятелка? Погрижете се за онази, която може да изслуша радостите и скърбите ви, да ви утеши и да утоли жаждата ви за нежност, внимание и грижа.

Освободете се от ненужно споделяне, от емоционален обмен, който обвързва, обърква и ненужно обременява участниците в него.

Отдайте внимание и съчувствие на непознат, който се нуждае от утеха и приемане.

kralica-mechove ”Мек отговор отклонява от ярост, а оскърбителната дума възбужда гняв.” Притчи 15:1

Припомнете си мъдра жена, която ви е преподала ценни житейски уроци и която сте запомнили като радетел за истина, правдивост и взаимно уважение.

Ценете своята и чуждата свобода – но не я подменяйте с фалшива независимост, която прикрива несигурност и неспособност да се доверим и отдадем истински. Мислете право, стремете се думите ви да бъдат благи и да изцеляват и освобождават, не да (ви) нараняват и унижават.

Проявете разбиране и благост към някого, който се чувства неразбран и самотен.

kralica-pentakli ”Всяка мъдра жена съгражда дома си, а безумната го събаря със собствените си ръце.” Притчи 14:1

Коя е онази жена, която се е (по)грижила щедро за вас, с радост и от сърце, без да очаква нещо в замяна? Вземете от нейната благост и милост, за да утолите глада и жаждата – своите и на онези, за които се грижите. Създайте светъл, уютен и сигурен дом за душата и тялото, без да пренебрегвате едното за сметка на другото.

Проявете щедрост към някого, който не очаква това.


Идеи за себеакордиране:

Таро архетип – Императрицата, четирите Кралици.

Приказка – „Златното момиче” (българска).

Филм – „Стаята на Марвин” (САЩ, 1996).

Книга – „Оковите на майчината любов”, Анатолий Некрасов.


Автор Илиана Смилянова


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.