Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар ноември

За голямото и малкото

XI-spravedlivost

 

Вниманието към мига е внимание към вечността. Пърк Авът

Ноември ни помага в движение да поддържаме вътрешното си равновесие, верния баланс, точната мяра в намерението и в отношението – както към себе си, така и към другите, както към вечното, така и към преходното. Учи ни да не (се) надценяваме, но и да не (се) подценяваме, да не се отказваме и да не се наказваме, а да (се) лекуваме естествено – с добронамерени думи и дела.

tl_files/images/taro/bg/pazh-zhezli.png

Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Екзюпери

Насърчете се да следвате и да споделяте желанията си – големи или малки. Бъдете готови да учите, да приемате онова, което ви вдъхновява, привлича. Открийте отново ентусиазма на незнаещия и неможещия, късмета на начинаещия. Позволете си да подхранвате интереса си, да търсите нови възможности, да отваряте нови врати, да правите първи стъпки – без предварителната уговорка как и кога ще трябва да довършите започнатото. Следвайте пътя без предубеждения.

pazh-chashi

Цялата вселена се побира в човешкото сърце.

Запитайте се заслужава ли детето повече обич и нежност от възрастния, голямото – повече уважение и внимание от малкото. Бъдете внимателни към малките шансове, които всеки миг ви предоставя – под формата на срещи, хрумвания, усещания, мимолетни чувства. Не подценявайте временните,преходни възможности, зад които може да се крие пълноценно, стойностно и променящо ни преживяване.

pazh-mechove

Съдете за един човек не по това какво другите говорят за него, а по това какво той говори за другите. Народна мъдрост.

Опитвайте се да казвате нещата по ясен и открит начин. Осъзнайте оръжието на мислите и думите, с което разполагате; не се отказвайте от него, но го използвайте внимателно и с мяра. Не отлагайте излишно споделянето на актуални затруднения, не чакайте ситуацията да стане нетърпима, за да проведете нужен разговор и да потърсите промяна. Но и не раздухвайте проблема, не посявайте бъдеща буря там, където с малко навременни усилия могат да се проветрят и обновят отношения и обстоятелства.

pazh-pentakli

Да се откажеш от най-голямото и да вземеш най-малкото – това е лекарство. Лао Дзъ

Докоснете се по нов, спонтанен, забавен начин до хората и нещата, които ви заобикалят. Бъдете непретенциозни, отворени и готови за изненади и промени. Търсете ясни и честни начини на общуване и сътрудничество, ценни възможности, скрити „на една ръка разстояние”. Ценете мига, онова, което е по силите ви и което очаква вашето внимание и приемане.


Таро-архетип – Справедливостта. Четирите Пажа.

Приказка – „Палечка”, Х. К. Андерсен.

Филм – „Рицар без броня” (България, 1966); „Матилда” (САЩ, 1996).

Книга – „Малки същества”, Петя Кокудева.


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.