Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Таро календар септември

За вътрешния компас

IX-otshelnikut

„Не е достатъчно свещта само да се запали – важно е да не изгасва.” Петър Дънов

Септември – месец, съчетал в себе си и летни, и есенни възможности и задачи, ни подпомага да открием себе си в различни лица и настроения, да се обновяваме, без да забравяме наученото, да пътуваме, без да се загубваме, и да си бъдем верни, без да изневеряваме.

devetka-zhezli.png Ревизия.

Проявете готовност да ревизирате старо убеждение или преживяване, което ви държи в напрежение и тревожна готовност.
Разделете видното от привидното. Бъдете устойчиви и гъвкави едновременно. Опитайте в позната, типична ежедневна ситуация да допуснете паралелно със стария си опит и нова, различна гледна точка, подход и отношение. Позволете си да бъдете уязвими; допуснете естествените слабости и грешки и на човека до вас. Търсете непроявени възможности, скрити зад привидни слабости (недостатъци).

devetka-chashi.png Себеуважение.

Направете емоционална равносметка на последната седмица или месец. Сглобете детайлите в пълна и завършена картина. Отделете внимание на всяко чувство и  емоция, което сте изпитали и което е ваша „рожба” за този период. Не съжалявайте за проявените действия и реакции – ваши и чужди. Пазете сърцето си от „вируса” на вечното недоволство и съмнение в правилността на вече направеното и преживяното.  Позволете си удовлетворение и пълно (себе)приемане.

devetka-mechove Опомняне.

Осъзнайте вътрешните борби, дневните и нощните „кошмари”, които изчерпват силите ви. Открийте коя е вътрешната ви „дрога”, която изкривява образа и ви отдалечава от действителността, и коя ваша съществена потребност измества тя.

Доверете се. Споделете с близък човек (приятел) свой страх или притеснение.

Развивайте умението да разграничавате реално от въображаемо, като подлагате нещата на проверка – не самоцелна, а истинна и добронамерена. Отворете очи и използвайте силата на мислите и думите си конструктивно вместо деструктивно.

Сдобрете разума и чувствата, градете разумно сърце и сърдечен ум.

devetka-pentakli ”Тайната градина”.

Намерете време, в което, спокойно и без да бързате, да се погрижите за връзката между душата и тялото, за своя комфорт. Разходете се из позната и харесвана от вас местност. Обърнете внимание на настроението, облеклото, стъпките си, на детайлите, които ви заобикалят.

Ценете малките жестове, които правите и получавате, малките неща, които присъстват в живота ви, изграждат го и ви свързват с всичко, което ви заобикаля.

Бъдете добри родители на себе си. Приемайте се и се подкрепяйте – такива, каквито сте сега, там, където се намирате в този момент, който истински и безусловно ви принадлежи.


Таро-архетип – Отшелникът, четирите Деветки.

Приказка – „Грозното патенце”, Х.К.Андерсен; митът за Одисей.

Филм – „Недосегаемите” (Франция, 2011); „Корабокрушенецът” (САЩ, 2000).

Книга – „Кодът на душата”, Хилман Джеймс; „Тихите”, Сюзан Кейн; „Наркотична зависимост”, Олаф Кооб.


Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.