Илиана Смилянова
+359 (0) 888 70 36 50

Карта таро на декадата


Девeтка мечове

1 юни – 10 юни

Астрологично съответствие – Марс в Близнаци

Ключ. 9, Въздържание. Да обуздаем страховете си, като си припомним, че са блокирана любов.

Идеи. Да не си затваряме очите за проблемите. Да ги направим видни и така – привидни. Да възстановим активността си.

Чувства, емоции, настроение. Чувствителност, мечтателност, идеализъм, кураж, желание за промяна, просветление.

Мисли. Страхуваме се от онова, което не познаваме.

На страха очите са големи.

„Най-тъмно е преди разсъмване.” Дизраели

„Нека не забравям своето предназначение.” Курс на чудесата

Действия, постъпки. Да признаем и споделим затрудненията и страховете си, да не ги игнорираме. Да потърсим и допуснем помощ в трудна ситуация. Да осъзнаем влиянието на собствените ни мисли (и върху самите нас).

Заблуждения. Да се измъчваме, да се страхуваме от истината, да превръщаме силата си в слабост. Да се оплетем в паяжина от неистинни мисли, да блокираме активността си и да я превърнем в обида, в подсъзнателна агресия към другите и най-вече към себе си. Да объркаме фантазия с реалност.

Шансове. Да се пробудим от собствените си кошмари, да си припомним и извървим обратния път към светлината. Да прогледнем. Да превърнем слабостта си в сила, страха – в любов. От насън да се върнем наяве. Да реализираме своя мечта, да я превърнем в „сбъднат сън”. Да направим реален избор, да открием верния път в плашеща ни, трудна ситуация.

Въпроси. От какво бягам през деня? Какво ме преследва нощем? От какво ме е страх? Какво съм скрил зад страховете си?

Практика. Периодът в декадата на Деветка мечове (1 юни – 10 юни всяка година) е подходящ да се пробудим и осъзнаем, да възвърнем жизнеността си.

Потърсете вярната пропорция между работа и почивка, разграничете деня от нощта и дайте възможност на дните да реализират мечтите на сънищата ви.

Разплетете мисловната паяжина, в която сами сте се оплели, разпознайте и назовете отделните мисловни форми, от които сте сглобили объркано, страховито, плашещо ви огледало на реалността. Търпеливо подредете мислите и приоритетите си.

Потърсете съкровище именно там, където „диша” и привидно ви охранява вътрешното ви „чудовище” – вашият страх. Не воювайте със себе си – вижте се и се приемете такива, каквито сте, без да преувеличавате нито слабите, нито силните си страни, освободете се от минали, остарели себе-представи, за да се обновите и да се сверите със самите себе си.

Бъдете активни, не отлагайте актуалните задачи, използвайте пълния потенциал именно на днешния ден. Освободете се от (само)съжаления, угризения и обвинения, превърнете ги в радостна грижа и отговорност за себе си и другите.

Намерете вярното си темпо и започнете процес на акордиране отвътре – не изхвърляйте фалшивите звуци-мисли, а ги хармонизирайте, върнете ги на светлината. За да откриете и изсвирите своята собствена мелодия, за която сте сътворени.

Автор Илиана Смилянова


Какво е Таро карта на декадата?

Времето има своето не само количествено, но и качествено измерение, което "ражда" съответни на това качество хора, срещи и събития. В картите таро това качество на времето е “скрито” до голяма степен зад 36 карти от т.н. младши аркани, всяка от които онагледява възможностите и задачите на десетина дена от календарната година.

Принципът на действащата Таро карта на декадата ни помага да се ориентираме в предизвикателствата на съответния времеви период, в неговите трудности и шансове, задава ни "тон", с който да резонираме, посока, която да следваме, за да подпомогнем себе си в подреждането и хармонизирането на вътрешния и външния ни свят, в затварянето на стари и отварянето на нови врати, в създаването и адекватното изразяване на нужните идеи, мисли, чувства, емоции и постъпки. По този начин, бидейки съответни на качеството на времето, синхронизираме това, което е вътре в нас, с това, което ни заобикаля, това, което е било и ще бъде – с това, което е. И така, на принципа на холограмата, служим не само на себе си, а и на голямото цяло, от което сме неизменна част. За да няма раздор вътре в нас и в живота ни.


Изображенията на А.Е.Уейт са с любезното съдействие на Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch,
© Königsfurt-Urania Verlag, Krummwisch/Deutschland. www.koenigsfurt-urania.com

Iliana Smilyanova

Тази книга предоставя на читателя възможност, с помощта на символите в ТАРО, да потърси, да открие и да използва вътрешни, висши опорни точки, светли ориентири в своето житейско пътуване - през съответните ден, месец, година, при търсене на отговора на актуален въпрос, при процес на себепознание и самоанализ, при стремеж към синхронизиране на вътрешните и външните условия и процеси...

Последвайте себе си в това пътуване навътре. Защото всяко пътуване е пътуване за завръщане.